Partida România – Suedia, de vineri, va fi oficiată de către o brigadă de arbitri din Italia, cu Daniele Orsato la centru. Orsato este arbitru FIFA din 2010 și a fost delegat la meciuri din grupele Ligii Campionilor în acest sezon.

Daniele Orsato (43 de ani) va fi ajutat de Lorenzo Manganelli și Fabiano Pretti, iar al patrulea oficial delegat va fi Michael Fabbri. 

Orsato este obișnuit cu Bucureștiul și Arena Națională, arbitrând în 2012 finala Cupei României dintre Dinamo și Rapid, câștigată de “câini” cu 1-0.

Apoi, în decembrie 2012, a oficiat la victoria uriașă a CFR-ului pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor!

În august 2016, Daniele Orsato a revenit pe Arena Națională pentru meciul FCSB – Manchester City, scor 0-5, din play-off-ul Ligii Campionilor.

Arbitrul italian a condus două partide din actualul sezon al Ligii Campionilor: Galatasaray – Real Madrid 0-1 și Valencia – Ajax 0-3.

Orsato a fost arbitru de rezervă la finala Europa League din luna mai, Chelsea – Arsenal.

România are nevoie de o victorie cu Suedia (15 noiembrie, Arena Națională) și un egal cu Spania (18 noiembrie, Madrid) pentru a se califica la EURO 2020.