UEFA a anunţat delegările pentru meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor și Europa League. FCSB și CFR Cluj vor fi arbitrate de către oficiali de top din Anglia și Italia.

Partida FCSB – Rapid Viena va fi arbitrată la centru de către Michael Oliver. El va fi ajutat la tuşe de Stuart Burt şi Simon Bennett.

Michael Oliver (33 de ani) face parte din acest an din categoria UEFA Elite, formată din cei mai buni arbitri din Europa.

Oliver a ajuns în atenţia presei după semifinala dintre Real Madrid şi Juventus din sezonul trecut al Ligii Campionilor. Pe Santiago Bernabeu, Juventus a reuşit să întoarcă deficitul de trei goluri din tur. În minutul 93, Michael Oliver a acordat un penalty controversat pentru Real, după un presupus fault al fundașului Mehdi Benatia la Lucas Vazquez. Portarul Gianluigi Buffon a avut o ieșire nervoasă și a fost eliminat. Real a înscris de la 11 metri și s-a calificat.

Ulterior, Michael Oliver a primit amenințări cu moartea și a susținut că familia lui a fost hărțuită mai multe săptămâni. Soția arbitrului a fost luată cu asalt pe rețelele de socializare, primind numeroase mesaje indecente.

Meciul FCSB – Rapid Viena va avea loc joi, de la ora 21:30, pe Arena Națională. În tur, austriecii au câștigat cu 3-1.

Partida CFR Cluj – Dudelange va fi arbitrată de către italianul Davide Massa. Asistenți vor fi compatrioții Fabiano Preti și Filippo Melli.

Davide Massa (37 de ani) face parte din categoria UEFA First Class, a doua ca valoare după Elite. Italianul a arbitrat peste 100 de meciuri în Serie A și este arbitru internațional din 2014.

Meciul CFR Cluj – Dudelange se va disputa joi, de la ora 20:00. Luxemburghezii s-au impus cu 2-0 în manșa tur.