Apelul lui Darren Cahill către conducerea WTA și ATP. Situația care o vizează și pe Simona Halep

Forurile de conducere din tenisul profesionist, ATP și WTA, au decis că toate competițiile programate până la 7 iunie inclusiv nu se vor desfășura conform calendarului, din cauza pandemiei de coronavirus. Clasamentele au fost ‘înghețate’, dar nu se știe deocamdată cum vor fi calculate acestea după reluarea turneelor.

Unul dintre antrenorii Simonei Halep, Darren Cahill, consideră că perioada de pauză ar trebui contabilizată în mod normal la clasamentele jucătorilor, iar cei aflați în fruntea ierarhiei mondiale să beneficieze de această regulă.

Sârbul Novak Djokovici și australianca Ashleigh Barty sunt pe primele locuri în clasamentele ATP și WTA. Simona Halep este a doua jucătoare a lumii în acest moment.

Perioada aceasta ar trebui să fie contabilizată în favoarea lui Djokovic pentru că ar fi rămas oricum pe primul loc până la următorul turneu de Grand Slam. La fel și cu Ashleigh Barty”, a spus Darren Cahill.

Antrenorul australian a propus o variantă de calcul pentru WTA și ATP.

„Toate clasamentele au fost înghețate. Mă gândesc că ATP și WTA se vor reuni atunci când turneele se vor relua și vor găsi o metoda de calcul. Poate un sistem pe ultimii doi ani pentru evenimentele anulate. 25% pentru acest an și 75% pentru anul viitor. Ceva de genul”, a scris Darren Cahill pe Twitter.

Simona Halep (28 de ani) este jucătoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 WTA. Constănțeanca a încheiat pe primul loc în lume sezoanele 2017 și 2018.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Simona Halep, ‘regină’ în 2020! Anunțul făcut de WTA