Gigi Becali se consideră o victimă și susține că este vizat pe nedrept de către autoritățile române, după ce DNA i-a pus sechestru pe avere și îl anchetează pentru spălare de bani. Finanțatorul de la FCSB ar putea să se orienteze către fotbalul din Grecia și să preia o echipă de primă ligă.

Presa din Grecia scrie că Gigi Becali ar putea să finanțeze echipa Skoda Xanthi, care a fost antrenată de către Răzvan Lucescu.

În plus, Becali este tentat să-și ia cetățenia greacă și să emigreze din România, potrivit thrakisports.gr. Omul de afaceri merge des în Grecia și a dat mulți bani pentru călugării de pe muntele Athos.

După 16 etape din campionatul Greciei, Xanthi Skoda ocupă locul 8 în clasament.

Gigi Becali (61 de ani) ocupă locul 11 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la 400 – 450 de milioane de euro, potrivit clasamentului întocmit de revista Capital.

DNA a pus sechestru pe conturile personale ale lui Gigi Becali, nu și pe conturile societăților pe care le controlează. Becali este acuzat că a spălat împreună cu nepotul său, Vasile Geambazi.

Becali susține că i-a dat cadou nepotului său 50 de milioane de euro.

La pușcărie m-au băgat. Au avut fetele mele 18 ani, n-am fost la niciuna la majorat. Acum ce vreți? Să nască fetele și să fiu la pușcărie? Așa vreți? Eu nu vreau asta. Mă duc unde sunt protejat. Ce țară mă protejează, acolo mă duc. Am fost în Grecia și m-am interesat. Am luat o firmă de avocatură, am plătit acolo.

Eu plec! Nu mai sunt dispus să fie familia mea batjocorită. Mă duc într-o țară unde statul mă protejează. Pe mine, statul nu mă protejează. Nu e o Românie normală, cum zice Iohannis. Nu e normal când eu am donat bani și tu spui că i-am spălat. Nu e normal când toți cei care au dus bani în offshore-uri să nu fie acuzați de spălare de bani. Eu vreau să stau liniștit„, a spus Gigi Becali.