RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Anunțul momentului în sportul mondial: „Începem pe 5 iulie”

Organizatorii Formulei 1 au alcătuit un plan pentru reluarea curselor începând cu a doua jumătate a acestui an. 

În ciuda faptului că pandemia de coronavirus a amânat startul sezonului 2020, Chase Carey, șeful Formula One Group, este încrezător că anul nu va fi compromis în totalitate. Astfel, oficialii Marelui Circ iau în calcul în acest moment data de 5 iulie pentru desfășurarea primei etape a competiției. Aceasta ar urma să aibă loc în Austria.

„Vizăm un început de competiţii în Europa din iulie până în august şi începutul lunii septembrie. Apoi ne mutăm în Asia şi în Americi, terminând sezonul în Golf în decembrie cu Bahrain și Abu Dhabi, după ce s-au desfăşurat între 15 şi 18 curse. Vom publica calendarul finalizat cât mai curând posibil” a spus oficialul F1.

Chase Carey a dat detalii cu privire la eventuala prezență a fanilor sporturilor cu motor la cursele desfășurate din iulie încolo.

„Ne aşteptăm ca primele curse să fie fără spectatori, dar sperăm că fanii vor face parte din evenimentele noastre, pe măsură ce vom trece mai departe în calendar. Încă trebuie să rezolvăm multe probleme, precum procedurile ca echipele şi ceilalţi parteneri să intre şi să-şi desfăşoare activitatea în fiecare ţară.

Sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi vor continua să fie prioritare şi vom merge înainte dacă suntem siguri că avem proceduri de încredere pentru a aborda atât riscurile, cât şi problemele posibile”, a încheiat Carey.

Până acum au fost reprogramate 8 etape ale acestui sezon. Este vorba despre cursele stabilite să aibă loc în Australia, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan şi Canada. MP al Principatului Monaco şi cel al Franţei au fost anulate.

CITEȘTE ȘI –>> Reacția lui Cristi Borcea după interesul spaniolilor pentru Dinamo: “Este omul ideal”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare