Mihaela Buzărnescu s-a accidentat la gleznă în timpul partidei cu ucraineanca Elina Svitolina, din turul doi al turneului de la Montreal, și a părăsit terenul într-un scaun cu rotile. Tatăl sportivei a oferit detalii despre starea de sănătate a Mihaelei.

Săptămână trecută, Mihaela Buzărnescu (30 de ani) a câștigat primul turneu WTA din carieră și se află la cea mai bună clasare – locul 20 în lume.

Acum, românca riscă să rateze Openul Statelor Unite (27 august – 9 septembrie), ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Am vorbit după ce a mers la cabinetul de la turneu. În prima fază, au diagnosticat-o cu o entorsă de gradul 1 sau 2. Dimineață, am sunat-o și a zis că o doare, probabil pentru că s-a răcit și mușchiul și piciorul în zona aceea. Va face un RMN care va diagnostica dacă e entorsă de gradul 1 sau 2 și apoi va face tratamentul pentru afecțiunea respectivă. Probabil că la cabinetul turneului nu aveau aparatura necesară pentru a face acel RMN. Dacă e entorsă de gradul 1, va fi nevoie de timp mai puțin de refacere. Dacă e de gradul 2, ar fi cam la limită să joace la US Open. Dacă e mai mult, de gradul 3, nu prea este bine. Asta înseamnă că va pierde US Open„, a declarat Mihai Buzărnescu la DigiSport.

După ce a cedat primul set cu 3-6, Mihaela Buzărnescu a revenit superb în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu 7-6 (5). În decisiv, la 4-3 pentru Svitolina, Mihaela a călcat greșit în timpul unui sprint către minge și a căzut la marginea terenului. Românca a izbucnit în lacrimi și a urlat de durere.