Veste proastă pentru fanii echipei Dinamo! Compania Națională de Investiții a anunțat că există probleme juridice care împiedică începerea proiectului pentru noul stadion din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Noul stadion Dinamo ar fi trebuit să fie gata pentru EURO 2020, pentru a fi folosit ca teren de antrenament pentru echipele naționale care vor juca la București. 

Inițial, s-a luat în calcul și varianta construirii stadionului pe locul Velodromului, dar acest plan a picat. Noua arenă Dinamo ar trebui să aibă aproximativ 20.000 de locuri.

Plan pentru noul stadion Dinamo

Cu privire la obiectivul de investiții «Stadion nou pentru CS Dinamo Bucureşti», menționăm că pe amplasamentul actualului stadion există probleme de natură juridică care la acest moment fac imposibilă predarea obiectivului de investiții către CNI SA în vederea realizării acestuia.

De asemenea, precizăm faptul că varianta construirii noului stadion pe actuala locație a velodromului a fost studiată, însă au rezultat o serie de impedimente de natură tehnică în ceea ce privește accesul precum și evacuarea persoanelor în/din stadion dar și probleme legate de distanța față de limita de proprietate a vecinătăților. Totodată, au fost semnalate la CNI sesizări atât ale unor asociații sportive cât și ale locuitorilor din zona limitrofă vis a vis de construirea noului stadion pe amplasamentul velodromului.

CNI, alături de toți factorii implicați în derularea lucrărilor pentru acest proiect, va depune toate eforturile astfel încât această investiție să se materializeze, însă acest lucru va fi posibil numai după clarificarea de către CS Dinamo a aspectelor de natură tehnică și juridică„, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Investiții.

Compania Națională de Investiții a demarat proiectele pentru trei stadioane noi: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Lucrările ar trebui finalizate în 2020.