Australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, se opune introducerii regulii pentru on-court coaching la turneele de Mare Șlem. Cahill este de părere că jucătoarele trebuie să aibă tăria de a depăși singure momentele dificile.

Cele mai importante nume din tenisul mondial s-au reunit la New York pentru a discuta anumite noutăți care pot fi implementate la turneele de Mare Șlem. Conform regulamentului actual, jucătoarele pot apela la sfatul antrenorilor doar în turneele din circuitul WTA, nu și la cele patru de Mare Șlem.

Cred că on-court coaching-ul are mari beneficii, dar la turneele de Mare Șlem este foarte important ca jucătoarele să-și rezolve singure problemele. Cred că în ultimii ani am făcut din ce în ce mai puține on-court coaching-uri cu Simona din acest motiv, iar ea se descurcă din ce în ce mai bine„, a declarat Cahill, citat de The Times.

Organizatorii de la US Open, Roland Garros și Australian Open sunt de acord cu introducerea on-court coaching-ului. Doar directorul turneului de la Wimbledon, Richard Lewis, s-a opus.

„Este o chestiune fundamentală pentru Wimbledon că tenisul este un sport de gladiatori. În proba de simplu esti pe cont propriu și trebuie să te descurci singur„, a spus Lewis.

O decizie în acest sens se va lua în luna noiembrie, după noi discuții și o procedură de vot.

Sesiunile de on-court coaching între Simona Halep (locul 1 WTA) și Darren Cahill sunt mereu pline de substanță și deosebit de folositoare pentru româncă. Australianul a alternat discursurile dure cu analizele calme și încurajatoare.