Anghel Iordănescu are un mesaj clar pentru jucătorii naționalei: “Trebuiau să iasă în față și să spună!”

Fostul selecționer al României a comentat declarațiile lui Mirel Rădoi după umilința suferită de tricolori în Norvegia, scor 0-4!

Anghel Iordănescu (70 de ani) este deranjat de faptul că Mirel Rădoi și-a asumat toată vina pentru ultimele rezultate obținute de prima reprezentativă. Fostul selecționer este de părere că jucătorii trebuiau să iasă în față și să spună că sunt principalii vinovați pentru ratarea calificării la turneul final și pentru umilința de la Oslo.

romania in norvegia

Înțeleg că un selecționer nu poate să facă o analiză în public a jucătorilor, dar nici să vii și să zici că tu ești singurul vinovat și că dacă e nevoie totuși de mai mulți responsabili, atunci sunt și cei din staff. Trebuie să înțeleagă și el, și toți că echipa națională nu e a FRF, nu e nici a vreunui selecționer sau a staff-ului acestora. Naționala e a României, a tuturor. Doar aici, la noi, există prejudecata aceasta că la înfrângere, doar antrenorul e vinovat, iar la victorie, doar fotbaliștii au merite.

Citește și Austria vine pentru revanşă: “Nu avem cum să nu câştigăm!”

Jucătorul e responsabil și el. Și ei trebuie să dea socoteală când se ratează o calificare, când se pierde un meci. Dacă Rădoi dă dovadă că e bărbat și iese în față să admită că e vinovat, atunci să nu acopere totuși și bărbăția pe care ar trebui să o aibă și jucătorii. N-am văzut niciun fotbalist în aceste zile să vină și să spună clar: «Am dormit pe teren, am dat pe lângă minge, am fost foarte slabi, n-am avut atitudine».

V-am spus, eu cred în el, îl susțin, dar așa ceva nu ai voie să zici. El e acolo pentru a fi primul care să-i ridice pe jucători și să creadă în ei!”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Gazeta Sporturilor.

Anghel Iordănescu a avut 3 mandate ca selecționer al primei reprezentative a României, într-unul dintre acestea tricolorii reușind să obțină cele mai bune rezultate din istorie, în cadrul Cupei Mondiale din 1994.

Citește și Stadionul Giulești prinde contur! Noi imagini cu viitoarea arenă a rapidiștilor