Marius Copil (locul 93 ATP) va juca împotriva britanicului Andy Murray (locul 832 ATP) în optimile de finală ale turneului de la Washington. 

Partida va avea loc vineri dimineață, în jurul orei 03:30, ora României.

În turul doi, Murray a trecut de conaționalul Kyle Edmund (locul 18 ATP), scor 7-6 (4), 1-6, 6-4.

Andy Murray (31 de ani) a disputat doar șase partide în acest an, încercând să revină la un tonus de joc bun după accidentare.

Marius Copil a produs surpriza la Washington, eliminând unul dintre favoriți. Românul l-a învins pe francezul Jeremy Chardy (locul 43 ATP), scor 6-4, 6-4.

Rezultatul este suprinzător, având în vedere că Jeremy Chardy a avut un an foarte bun, cu performanțe notabile pe suprafețe rapide. Pe tărâm american, francezul a ajuns în optimi atât la Indian Wells, cât și la Miami.

Marius Copil (27 de ani) este cel mai bine clasat jucător român din ierarhia ATP și are un bilanț pozitiv în 2018: 20 victorii și 18 înfrângeri.

👀 on the 🎾 3rd round tomorrow 💪🏽 📷: Neal Trousdale

A post shared by Marius Copil (@marius_copil) on

În ciuda diferenței uriașe în clasament, Murray este considerat favorit clar în partida cu Copil. Cei doi s-au mai înfruntat o singură dată, pe zgură, în 2017, în turul doi al Masters-ului de la Madrid. Britanicul s-a impus în minimum de seturi. 

Turneul de la Washington, de categorie ATP 500, pune la bătaie premii totale în valoare de 2,1 milioane de dolari.