Simona Halep (locul 6 WTA) nu a reușit rezultate notabile după triumful de la Wimbledon și a pierdut ceva teren în clasamentul mondial. Românca este destul de aproape de obiectivul pe care îl are pentru acest final de sezon: calificarea la Turneul Campioanelor, găzduit de Shenzhen.

Turneul Campioanelor, organizat în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie, marchează finalul de sezon și invită cele mai bune opt jucătoare din acest an.

Pentru a obține biletele pentru Shenzhen, Simona Halep (27 de ani) are nevoie de rezultate bune la două turnee importante din China: Wuhan (22 septembrie – 29 septembrie) și Beijing (29 septembrie – 6 octombrie).

Luni, Simona Halep va coborî în clasamentul WTA Race, care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Grație parcursului de la Zhengzhou, Karolina Pliskova din Cehia va urca pe locul 2, iar Halep va ocupa poziția a treia.

Potrivit site-ului WTA, Simona Halep mai are nevoie de aproximativ 500 de puncte pentru a se califica fără emoții la Turneul Campioanelor.

Până acum, australianca Ashleigh Barty (locul 1 WTA) este singura jucătoare calificată matematic la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Clasamentul WTA Race to Shenzhen, actualizat la zi

La Wuhan, Simona Halep nu are multe puncte de apărat, întrucât a fost eliminată în turul 2 anul trecut.

La Beijing, constănțeanca nu are niciun punct de apărat, deoarece a pierdut în primul tur în 2018.

Începând din 2014, Simona Halep a ratat o singură dată participarea la Turneul Campioanelor – anul trecut, din cauza unei accidentări la spate. Cel mai bun rezultat este finala din 2014.