Naționala de tineret a României a debutat cu o înfrângere în preliminariile Campionatului European din 2021. ‘Tricolorii’ puteau să egaleze Danemarca în prelugirile partidei, dar Florinel Coman a ratat un penalty. Selecționerul Mirel Rădoi a declarat că o remiză ar fi fost nemeritată.

La Aalborg, gazdele au condus cu 2-0, după ‘dubla’ lui Skov Olsen (3′, 55′).

Totul părea pierdut pentru România, dar în minutul 80 Florinel Coman a șutat în forță de la 20 de metri, iar portarul a fost păcălit.

În minutul 90+2, George Ganea a obținut un penalty. Florinel Coman a șutat plasat, dar portarul a avut o intervenție incredibilă, iar Danemarca a câștigat cu 2-1.

Sunt foarte puţine lucruri pozitive. Aş lăuda băieţii pentru atitudine, pentru revenirea pe final de joc, dar cred eu că dacă egalam era nemeritat. Nu ştiu dacă am fi meritat vreun punct astă seară, la felul cum ne-am prezentat, greşeli copilăreşti, greşeli de poziţionare, de interpretare.

E clar că în momentul de faţă trebuie să îmi asum acest rezultat. Îmi pare rău pentru că nu au putut să treacă peste momentele grele, pentru că noi trebuia să fim echipa care să încerce în primele 20 de minute să pună presiune pe ei, să aibă o posesie prelungită a balonului, să aibă schimburi de direcţie cât mai rapide, penrtru că ştiam că adversarii noştri în momentul în care vor pierde mingea vor încerca să facă un contrapresing. Din păcate, am realizat foarte puţine lucruri în primele 20 de minute.

Persistă aceleaşi probleme pe care le-am avut şi cu generaţia trecută, la nivelul fundaşilor centrali, din păcate interpretăm foarte greu jocul, în momentul în care jucăm cu o echipă care joacă 4-3-3 şi atacantul iese undeva să creeze o superioritate la nivelul mijlocaşilor noştri centrali, din păcate interpretăm din nou greşit„, a spus Mirel Rădoi, citat de DigiSport.

Pentru ‘tricolorii’ U21 urmează două meciuri pe teren propriu, cu Ucraina la Ploiești, pe 10 octombrie, și cu Irlanda de Nord la Voluntari, pe 14 octombrie.