Amintiri de neprețuit! Ziua specială din istoria roș-albaștrilor: “A fost incredibil”

24 februarie nu este doar data la care Steaua a câștigat Supercupa Europei ci și ziua în care în Ghencea era învins un alt nume mare al continentului. 

În urmă cu 15 ani, echipa antrenată atunci de Walter Zenga o elimina din Cupa UEFA pe Valencia după ce o învingea la loviturile de departajare în returul 16-imilor competiției. La vremea respectivă, spaniolii erau deținătorii trofeului. Andrei Cristea a fost în urmă cu 15 ani eroul steliștilor cu o dublă decisivă care a împins meciul în prelungiri.

„A fost un meci incredibil, pentru că a fost cea mai mare performanță reușită de către o echipă românească după revoluție. Rămâne și acum, după 15 ani. A fost o bucurie enormă pentru toți românii. Mă bucur că am făcut parte din echipa Stelei. Am avut un grup adevărat și din punct de vedere uman, dar și sportiv. Acestea sunt lucruri cu care rămâi” și-a adus aminte Andrei Cristea pentru Pro Sport.

Andrei Cristea ajunsese în Ghencea în vara lui 2004, iar la returul contra liliecilor avea doar 20 de ani.

„Eram un tânăr «inconștient», cu o dorința fantastică de a demonstra. Zenga a fost primul și singurul care ne-a zis, încă din avion, la întoarcerea din Spania, că ne vom califica. Toți am crezut că e o glumă. A fost incredibil și ne-a marcat tuturor carierele”, a mai spus atacantul celor de la Poli Iași.

CITEȘTE ȘI –>> Un nume mare ofertat de Gigi Becali pentru a ajunge la FCSB. La cine s-a gândit