Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a câştigat titlul cu FCSB, a vorbit despre motivele care l-au făcut să plece în 2015. Chiar dacă a scris istorie ca jucător al roş-albaştrilor, fostul mijlocaş nu vrea să mai audă de clubul patronat de Gigi Becali.

În 2015, Gâlcă a câştigat cu FCSB titlul, Cupa României şi Cupa Ligii, dar a plecat la finalul sezonului.

„Dacă voiam, puteam să rămân atunci, fiindcă aveam un contract. Nu-mi puteam încălca însă nişte principii, fiindcă, după părerea mea, trebuie să ţinem cont de ele în viaţă în orice activitate, nu doar în fotbal” – a explicat antrenorul lui Vejle (Danemarca) pentru Adevărul.

Gâlcă a vorbit şi despre declaraţia finanţatorului, care a susţinut că tot el controla echipa chiar şi atunci când era închis în penitenciar.

„Nu voi mai reveni niciodată la FCSB, atât timp cât o să fie Gigi Becali acolo. Acest om nici măcar nu mă cunoaște, nu știu dacă am vorbit de maximum 10 ori. E un om care își alimentează mândria vorbind în public. Îi reamintesc că, dacă voiam să rămân la FCSB, o puteam face. Nu m-a interesat să mai colaborez cu el. Nu este un om coerent în ceea ce zice”, a declarat Costel Gâlcă.

Costel Gâlcă a antrenat FCSB în perioada iunie 2014 – iunie 2015. A mai fost antrenor la Espanyol Barcelona, Al Taawon și Al Feiha.

Ca jucător, a câștigat patru titluri de campion, două Cupe ale României și două Supercupe ale României cu Steaua (actuala FCSB). A adunat 68 de selecții în naționala României, cu patru goluri.