Violențele din mintul 30 al meciului Politehnica Iași – FC Botoșani s-au lăsat cu amenzi și cu interdicții pentru suporterii ieșeni, notează realitateadeiasi.net.

Galeria ieșenilor a fost evacuată de forțele de ordine, după ce fanii au ruptcordonul făcut de stewarzi și au încercat să pătrundă în zona în care se aflau suporteri ai echipei FC Botoșani.

„Galeria echipei de fotbal Politehnica Iași a fost evacuată de pe stadion, în minutul 30 al meciului dintre Politehnica Iași și FC Botoșani.

Responsabilul de ordine publică și siguranță publică al echipei gazdă a solicitat jandarmilor evacuarea propriilor suporteri, după ce aceștia au forțat cordonul de stewarzi, au escaladat gardul despărțitor și au intrat în zona rezervată publicului din tribuna a II-a, cu intenția de a se bate.

În urma intervenției, patru suporteri au fost sancționați cu amendă, în valoare de 500 de lei și le-a fost aplicată măsura complementară a interzicerii accesului la competițiile sportive pe durata unui an, un suporter a fost sancționat cu amendă de 300 de lei și au fost întocmite actele de sesizare pentru o infracțiune de lovire și alte violențe.

De asemenea, 40 de suporteri au fost legitimați, urmând ca după analizarea filmărilor să le fie stabilit vinovăția și sancțiunea prevăzută de lege“, susțin reprezentanții Jandarmeriei Bacău, potrivit realitateadeiasi.net.

Meciul dintre Poli Iași și FC Botoșani s-a disputat la Botoșani, ieșenii având calitatea de organizatori.

Partida s-a încheiat cu victoria echipei antrenate de Marius Croitoru, cu scorul de 3-0.

La stadionul celor de la Poli Iași sunt efectuate lucrări de înlocuire a gazonului.