Ambasada Suediei, mesaj de pace pentru ‘tricolori’! “Bucură-te de spectacolul de pe teren”

Meciul dintre România și Suedia poate stabili a doua echipă calificată la EURO 2020 din Grupa F, dar are și o componentă însemnată de orgoliu. Ambasada Suediei și Federația Română de Fotbal au transmis mai multe mesaje ‘războinice’ pe rețelele de socializare, în ultimele zile.

Suedezii au avertizat că nu vor mai tolera incidentele cu caracter rasist și au pregătit deja echipamentul pentru Campionatul European de anul viitor.

În replică, FRF a venit cu un mesaj dur, în care ironizează Ambasada Suediei. Postarea a generat reacții împărțite, mulți fani fiind de părere că poziția Federației a fost deplasată.

Dragi vikingi suedezi,

Am înghițit trufia că „va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de „rasismul de la București”.

Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!

Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus „son” și „sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu „s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…“, a scris FRF.

Cu câteva ore înainte de startul partidei de pe Arena Națională, Ambasada Suediei a simtit nevoia să pună capăt acestui război al declarațiilor.

Mesajul Ambasadei Suediei înaintea marelui meci

Fotbalul este despre fairplay și sportivitate. #HaiRomânia #HaiSuedia #Fairplay #Respect

Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Joi, 14 noiembrie 2019