13.3 C
București
28 / 05 / 2020

RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Acasă Fotbal Intern Liga 1 “Am asistat la nașterea monstrului!” Un jucător emblematic executat de Becali în...

“Am asistat la nașterea monstrului!” Un jucător emblematic executat de Becali în 2004 a spus tot

Gigi Becali a devenit patron în 2003. Unul dintre primii jucători dați afară de cel care avea să devină stăpân absolut la gruparea roș-albastră a fost Vivi Răchită. 

Când Gigi Becali abia intrase oficial în fotbal, Răchită avea peste 200 de meciuri la Liga I și titluri câștigate.

Cu toate aceastea, a fost dat afară de Becali, căruia nu-i convenea că discuta cu Pițurcă. Acesta părăsise echipa din cauza tendințelor pe care patronul FCSB le manifesta încă de atunci.

Dar dacă tu te antrenezi ca un nebun toată săptămâna, știi că ești bun și că ai merita să fii în echipă, dar în weekend nu joci din cauza unui ordin pe care l-a dat patronul, în următoarea săptămână nu te mai antrenezi, că nu mai are rost.

Chiar am trecut prin așa ceva, deci știu despre ce vorbesc.

Din cauza asta am și plecat. În 2004, înaintea unui meci cu Bistrița a avut loc prima scenă cu implicarea patronului în echipă.

Era joi și urma să jucăm sâmbătă cu Gloria. Pițurcă ne-a chemat pe mine și pe Dorinel Munteanu, ne-a zis “băieți, eu plec!”. “Unde?”. Nu înțelegeam ce însemna “eu plec!”. 

“Acasă, unde să plec? Gigi mi-a cerut să-l scot pe Pădureț din lot și eu nu fac așa ceva!”.

Noi l-am întrebat dacă nu s-ar putea rezolva cumva altfel și ne-a spus că nu, “dacă azi îl scot pe Pădureț, mâine o să-mi ceară să dispăreți voi doi din lot, poimâine o să-i mai dea afară pe alți doi și tot așa!”.

A fost instalat imediat Zenga și acesta ne-a zis “băieți, faceți voi echipa, că eu nu cunosc lotul!”. Am stabilit noi, liderii echipei, formula de joc și am câștigat cu 2-0!

La vreo lună după ce a demisionat Pițurcă, oamenii din club au scos lista apelurilor de pe numărul meu de telefon și au văzut că eu continuam să păstrez legătura cu Piți.

A urmat un meci cu Zeleznik, în Cupa UEFA, în care lui Gigi i s-a părut că am greșit eu la un gol, m-a criticat la TV. Nu mai jucam deloc, dispărusem din echipă și am avut o discuție cu Zenga.

Voiam doar o explicație, nu-i ceream să fiu titular. Mi-a spus: “Am încredere în tine, te apreciez și nu pot să te mint: n-ai cum să joci pentru că patronul mi-a interzis să te mai folosesc!”.

De curând a mai circulat știrea despre o posibilă revenire a lui Zenga și era prezentat ca un antrenor care n-ar accepta indicațiile lui Becali. Râdeam de câte ori citeam știrea aia, că eu știam foarte bine că Walter făcuse deja așa ceva, executase ordinele!

În vremea aceea eu am prins nașterea monstrului. Monstru fotbalistic“, a spus Răchită într-un interviu acordat gsp.ro

Spynews.ro