„Am ajuns să fim curățați printr-un virus!” Dezvăluiri din infern: „Pe bătrâni i-au lăsat să moară”

Orlando Popa, antrenor cu portarii și scouter pentru Reggiana, a vorbit despre situația din Italia, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus.

Italia a înregistrat mai multe decese decât oricare altă ţară din lume și ocupă locul doi la numărul cazurilor confirmate, după China.

„Este, practic, Al Treilea Război Mondial! Nu s-a apelat la o bombă nucleară care ar fi distrus întreaga planetă și orice formă de viață, am ajuns să fim curățați printr-un virus.

Este un model pe care îl va adopta întreaga Europă. E simplu: acasă, birou, acasă. Sau înlocuim biroul cu drumul la farmacie sau la supermarket, doar în cazul în care chiar trebuie, altfel nu!

• BREAKING NEWS | Încă o persoană a murit de coronavirus în România. Bilanțul a ajuns la 8 decese

Fără plimbări în parc sau pe stradă, măcar două săptămâni! Dacă am conștientiza că în acest răstimp sunt șanse mari să îndepărtăm virusul și că nu se face gaură în cer dacă rămânem izolați în case, atunci ar fi mai bine. În Italia, nu mai ai voie nici în parcuri, gata, s-a pus lacătul, s-au sigilat toate.

Ni s-a transmis de către oficialități că virusul se așază și rămâne și pe pantofi, astfel că ar fi indicat să ne dezbrăcăm de haine afară, până intrăm în case. Este o măsură de luat în seamă.

Vorbiți de la o distanță de doi metri de un alt om, doar dacă e nevoie neapărat, de evitat contactele cu alți oameni, pentru că nu știi dacă el are virusul sau poate chiar tu îl ai. Serios, nu e de glumă, citeam acum un articol că sunt orașe unde nu mai există locuri libere nici în cimitire!

Să ieșiți afară doar pentru necesități, să folosiți mașina, dar nu toată familia, doar unul să meargă la cumpărături! Trebuie să te protejezi pe tine și pe familia ta.

Antrenorul lui Arsenal s-a vindecat de coronavirus! Arteta a dezvăluit prin ce a trecut

Fiecare să aibă grijă de el însuși, de familia lui, să stea 14 zile în autoizolare. Doamne ferește să se ajungă în România la situația care e în Italia! Majoritatea cazurilor sunt ale bătrânilor, cei mai predispuși la boală. Focarul a explodat în Milano fiindcă au adus câte 500, 1.000 de cazuri la terapie intensivă, iar acolo pur și simplu au avut puțin timp să aleagă. Știu din surse sigure, din domeniul medical, că au făcut o triere: “Pe cine intubăm? E bătrân…”.

Pe cei mai bătrâni i-au lăsat pur și simplu să moară… S-a făcut o triere, cine să trăiască, cine are șanse să se salveze, cine nu. Iar în România nu există aparatura din Italia.

Se ia pacientul de acasă, îl duc la spital, apoi nu mai știi nimic de el. Sunt doar două variante: ori se întoarce după două săptămâni acasă, ori te anunță că a fost incinerat! Nu poți să-l vezi, să-ți iei adio de la el, nimic, e teribil.

Săptămâna aceasta este foarte importantă, voi, în România, sunteți încă la început. Stopați cât se mai poate, limitați numărul victimelor cât se mai poate! În Italia, sperăm doar să mai scadă numărul victimelor, altfel se închide tot, nu mai ai voie să ieși deloc din casă și se închide toată producția.

Se vorbește să scoată armata în stradă să nu mai lase pe nimeni să iasă din casă! Mai sunt unii care ies să facă jogging pe stradă, dacă sunt prinși riscă amenzi uriașe”, a spus Orlando Popa pentru Gazeta Sporturilor.

În Italia numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 50418. 6077 dintre cei infectați au pierdut lupta cu boala, iar 7432 s-au vindecat.

Citește și ♦ Coronavirus | Edi Iordănescu cere măsuri mai dure în România, pentru izolarea totală! “Nu știu ce așteptăm”