Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că anul 2018 a fost cel mai greu din istoria acestui sport în România. Obiectivul pentru perioada următoare este construirea unei echipe naționale puternice pentru Cupa Mondială din 2023.

România a fost descalificată de la Cupa Mondială din 2019, după ce a folosit un jucător care nu era eligibil.

Anul care se încheie a fost unul dificil pentru rugbyul românesc, cel mai greu din istoria acestui sport aş putea spune, fără a crede că exagerez. Descalificarea de la Cupa Mondială din 2019 este un moment negru pentru noi, cel mai negru de până acum, iar repercusiunile acestuia sunt uriaşe, atât în rândul celor ce fac parte din acest fenomen, cât şi în rândul suporterilor, al fanilor, al celor ce au sprijinit şi sprijină acest sport bărbătesc. Am analizat toate posibilităţile de a lupta cu această decizie, le-am folosit pe toate şi, din păcate, singura cale de a continua este să acceptăm ceea ce s-a întâmplat.

Asta nu înseamnă ca ne vom resemna, avem înaintea noastră câţiva ani buni în care trebuie să schimbăm multe lucruri, în care să ne pregătim temeinic pentru următoarea ediţie de Cupă Mondială, pentru că obiectivul nostru este construirea unei echipe puternice pentru ediţia din 2023, din Franţa„, a spus Alin Petrache, într-un interviu pentru Agerpres.

Șeful FRR este mulțumit că minirugby-ul este tot mai popular în școli.

Peste 30.000 de copii practică acest sport, ceea ce reprezintă o bază importantă de selecţie pentru antrenorii de minirugby. Mai mult, faptul că rugby-tag a devenit una din cele şase discipline din curricula şcolară pe care profesorii le pot aborda la orele de educaţie fizică ne oferă o şansă uriaşă de a-i familiariza pe copii cu principiile acestui sport, cu valorile lui„, a mai declarat Petrache.