RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Alin Petrache iese la atac, după excluderea României de la Cupa Mondială de rugby! „Nu dau indicii!”

Federația Română de Rugby va contesta decizia de depunctare a echipei naționale de rugby a României emisă de Comisia de Soluționare a Disputelor, care afectează clasamentul turneului de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia.

Tricolorii au fost excluși de la Campionatul Mondial din 2019, dar au primit și o amendă de 100.000 de lire sterline.

IRB (International Rugby Board) a luat această decizie deoarece România a folosit un jucător care nu era eligibil: Sione Fakaosilea era originar din Tonga și a bifat opt meciuri în preliminariile pentru Mondiale.

Pe lângă România, și Spania (doi jucatori), dar si Belgia (cinci jucători) au fost considerate vinovate întrucât au folosit jucători neeligibili și, prin urmare, au fost penalizate cu retragerea a câte cinci puncte pentru fiecare meci în care au fost folosiți jucătorii, la care se adaugă sancțiuni financiare, suspendate pe o perioadă de 5 ani. S-a hotărât de asemenea ca rezultatul meciului dintre Belgia și Spania să rămână neschimbat.

Federația Română de Rugby nu este de acord cu decizia Comisiei de Soluționare a Disputelor, ce stipulează aplicarea unor depunctări identice pentru toate țările care au folosit sportivi neeligibili, indiferent de demersurile făcute sau de absența lor.

Federatia Romana de Rugby va contesta la Comisia de Apel a World Rugby decizia de depunctare a echipei nationale de…

Publicată de romanian rugby federation pe 15 Mai 2018

Contactat de Realitatea Sportivă, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, nu a dorit să facă niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.
„Aș dori ca până la finalul apelului făcut de Federație să nu dau nicio declarație sau vreun indiciu care să încetinească judecarea cazului”, a precizat președintele FRR pentru realitateasportiva.net.

Rusia, în locul României

Rusia va merge în locul României la Campionatul Mondial, iar Germania va juca baraj pentru turneul final, în locul Spaniei. Decizia poate fi contestată în termen de 14 zile.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare