Alin Petrache, după ce s-a făcut recepţia stadionului Arcul de Triumf: ,,Aici a fost, este și va fi templul rugbyului românesc”

Vineri seară a avut loc recepţia stadionului Arcul de Triumf, a 2-a arenă finalizată din cele trei din capitală destinate pentru EURO 2020.

Pe lângă premierul Ludovic Orban, consilierul onorific Gică Popescu, la preluarea stadionului a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Petrache a vorbit despre noua bijuterie de stadion pe care a denumit-o templul rugbyului românesc. Acesta a spus că toţi iubitorii de rugby sunt mulţumiţi în suflet pentru ceea ce s-a realizat în inima capitalei.

alin petrache

,,Este o mândrie a rugbyului românesc și pot spune că toți predecesorii istoriei rugbystice care s-au format, pregătit și jucat aici sunt în sufletul lor mulțumiți de ceea ce a ieșit. Acest stadion este și va fi zeci de ani, sute de ani, templul rugbyului românesc. Este inima acestui sport și cu siguranță următoarele generații care vor ajunge să joace pe acest stadion vor simți acest lucru.

Stadion Arcul de Triumf

Cu siguranță jucătorii care vor evolua în preliminariile pentru Cupa Mondială din Franța 2023 vor gândi altfel când vor călca pe acest gazon. Puterea pe care ne-a dă pământul acesta, iarba, va fi un lucru care va conta foarte mult și cred că echipa națională se va califica la următoarea Cupă Mondială. Eu cred că jucătorii care evolua pe acest stadion vor fi exemple pentru copiii care se vor apuca de acest sport“,a mai declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Citeşte şi Analiza Simonei Halep la final de 2020: ,,Adevăraţii eroi ai acestui an sunt asistenţii medicali”

Prezent la receptia arenei, Ludovic Orban a spus şi el că noua construcţie va fi dedicată în cea mai mare parte rugbyului.

Stadion arcul de triumf2

,,Deși stadionul a fost construit ca arenă de antrenament pentru Campionatul European de fotbal, va fi templul rugbyului românesc, o arenă dedicată rugbyului. Doresc naționalei de rugby cît mai multe succese pe acest stadion“, a mai spus prim-ministrul României.

Noul stadion a fost terminat în 17 luni de la iniţierea lucrărilor, iar costul total se ridică la 28.500.000 de euro. Noul complex sportiv include piscină, sală de crioterapie, saună şi sală de gimnastică medicală specifică activităţii de recuperare sportivă.

Rugby Romania

Datele tehnice ale arenei Arcul de Triumf:

  • Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
  • Capacitate: 8.207 locuri
  • Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
    vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
  • Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
  • Post de control anti-doping și spații administrative
  • Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
  • stadion arcul de triumf

Citeşte şi Stadionul Arcul de Triumf a fost recepţionat! ,,Este cel mai modern centru de recuperare sportivă văzut”