VIDEO | Alexandru Dedu, o nouă reacție cu privire la decizia Cristinei Neagu: “Nu cred că se va retrage de la națională!”

Cea mai bună handbalistă din România în ultimii ani, Cristina Neagu, a declarat zilele trecute că vrea să se retragă temporar de la echipa națională!

România a învins săptămâna trecută Macedonia de Nord cu scorul de 35-20 și și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2021. La finalul partidei de la Skopje, selecționerul Adi Vasile a surprins pe toată lumea la conferința de presă, după ce a anunțat că fosta cea mai bună jucătoare a lumii se va retrage deocamdată din echipa națională a țării.

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a vorbit despre decizia radicală luată de Cristina Neagu. Șeful FRH a mărturisit că din punctul său de vedere sportiva în vârstă de 32 de ani nu se va retrage de la lotul național și a declarat că timpul va demonstra exact dacă hotărârea Cristinei Neagu va rămâne aceeași sau se va schimba.

dedu neagu

“Haideți să lăsăm timpul să treacă, să așteptăm primele acțiuni, pentru că eu, personal, nu cred că ea se va retrage de la națională”, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

Ulterior, despre cazul fostului Balon de Aur a vorbit și Cristina Vărzaru, actualul secretar general al Federației Române de Handbal. Vărzaru este de părere că o jucătoare precum Neagu este foarte greu de găsit și consideră că echipa națională trebuie să obțină tot ce este mai bun în următorii ani de la liderul naționalei României.

“O jucătoare cum este Cristina se naște o data la mulți ani. Trebuie să acceptăm faptul că a trecut prin foarte multe operații în foarte mulți ani de carieră. Și cum îmi place mie să zic, pe final de carieră, 8 ani cât mai are de jucat, să avem grijă să scoatem tot ce e mai bun de la ea și să ne ajutăm unii pe alții”, a spus și Cristina Vărzaru, secretarul general al Federației Române de Handbal. 

În cursul weekend-ului trecut, Cristina Vărzaru și Sorin Dinu au fost aleși în structurile Federației Europene de Handbal, în cadrul Congresului de la Viena. Astfel, Sorin Dinu, vicepreședintele Federației Române de Handbal, a devenit și vicepreședinte la Curtea Handbalului, în timp ce Cristina Văraru a fost aleasă în Comitetul Națiunilor la Feminin. Alexandru Dedu a candidat ca membru în Comitetul Executiv, dar a pierdut.

Citește și Cristina Neagu, retrasă de la națională, dar nominalizată pentru All-star Team-ul Ligii Campionilor