Simona Halep (locul 3 WTA) se pregătește intens pentru debutul în turneul de la Miami, care oferă premii totale de peste 9 milioane de dolari. Românca a început o colaborare cu antrenorul Daniel Dobre, cu care a mai lucrat în perioada 2015-2017.

Fost jucător de tenis şi multiplu campion naţional, Daniel Dobre (50 de ani) s-a pregătit pentru antrenorat în Germania, între anii 1994 şi 2000, la academia lui Gunther Bosch, unul dintre prietenii lui Ion Ţiriac.

Daniel Dobre s-a aflat în spatele succeselor obținute de către Alexandra Dulgheru, în 2009 și 2010, atunci când sportiva a reușit să câștige singurele titluri WTA din carieră.

Domnul Dobre este practic antrenorul meu de suflet. Am lucrat cu dânsul începând din 2009. Este un super caracter, este foarte meticulos. Are cumva mentalitatea nemțească, pentru că a stat foarte mult în Germania și în Austria. Mi-a plăcut foarte mult că m-a organizat așa în tot. Mi-a dat o disciplină mentală. A văzut că sunt stilul mai creativ și mi-a dezvoltat foarte mult latura asta. M-a organizat efectiv nemțește… poate înainte nu făceam toate lucrurile cu o logică. 

Mulți jucători se simt bine cu domnul Dobre pentru că este foarte pasionat în ceea ce face, e sufletist. E ușor să ai o chimie bună. Și Simona a declarat că pentru ea e important să aibă un antrenor cu care să aibă o conexiune bună și să se simtă bine„, a spus Alexandra Dulgheru la DigiSport.

Alexandra consideră că această colaborare nu va fi una de durată, întrucât Daniel Dobre nu vrea să călătorească pe toată durata sezonului.

A fost o surpriză când am auzit că nu mai lucrează cu Darren (Cahill). Știam că nu e OK din punct de vedere profesional să stai singur prea mult timp. Simona tot timpul a căutat prezența românilor… pentru că avem mentalitatea noastră. Simona poate fi puțin dificilă, e foarte competitivă acolo pe teren. Dar întotdeauna când a respectat un antrenor s-a văzut că are o anumită liniște.

Nu mă surprinde deloc decizia asta, dar sunt sigură că va fi pe o perioadă mai scurtă. V-am spus că domnul Dobre nu călătorește atât de mult. La anumite turnee o să vină, dar sunt sigură că ea caută pe cineva mai stabil, să vină cu ea tot timpul. Mie mi s-a părut Darren cel mai potrivit pentru ea„, a mai precizat Alexandra Dulgheru.

 

Daniel Dobre s-a alăturat trio-ului Teo Cercel (preparator fizic) – Vasile Antonescu (sparring partner) – Andrei Cristofor (fizioterapeut).