Cine ar trebui să fie alesul lui Mirel Rădoi pentru poarta naționalei: “Este o situație inedită!”

Prima reprezentativă condusă de Mirel Rădoi se află la doar câteva zile înainte de debutul în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar!

“Tricolorii” vor juca în preliminariile CM 2022 împotriva reprezentativelor din Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Naționala condusă de Mirel Rădoi speră să facă o figură frumoasă în primele meciuri din acest an și să obțină cât mai multe puncte din primele trei dueluri programate în următoarele zile.

Una dintre marile dileme ale selecționerului în momentul de față este cea a postului de portar, o poziție controversată după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Fostul goalkeeper al României, Florin Țene, a vorbit despre variantele lui Rădoi pentru primele partide și este de părere că Florin Niță este omul pe care prima reprezentativă ar trebui să se bazeze.

FlorinNita

“Este o situație inedită în momentul de față. De foarte mulți ani Romania nu a mai avut portari cu așa puțină experiență la națională: Niță – două jocuri, Lazar – un joc, Iacob – debutant. Cu Niță și Lazar am lucrat în trecut, pe Iacob l-am urmărit mereu.

Pe Niță îl cunosc destul de bine, este un luptător care nu renunță niciodată. Este ca pasărea Phoenix, reînvie din propria cenușă. Dacă îi urmărești cariera, îți dai seama că a muncit și muncește foarte mult. La Chiajna a fost al treilea portar, dar pe parcurs s-a impus și a devenit titular. La Steaua a fost al patrulea portar, dar cu multa muncă a devenit numărul 1.

Citește și VIDEO | Mirel Rădoi a împlinit astăzi 40 de ani! Ce mesaje a primit din partea jucătorilor convocați la lot

La Sparta Praga era la un moment dat pe lista de transferuri, dar din nou a revenit în poartă și a făcut partide remarcabile. Clubul i-a prelungit contractul cu doi ani. La echipa națională a fost mereu numărul 4 sau numărul 3, dar din nou a crezut în el, iar acum are șansa să fie portarul titular. Pe Lazar l-am antrenat la echipa națională de tineret și este un portar cu calități, care s-a remarcat în ultima perioadă. Pe Iacob l-am urmărit de cațiva ani și îmi place. Este un portar curajos, de statură medie, cu evoluții foarte bune.

Eu cred că în momentul de față o să apere Florin Niță. Are un moment bun, traversează o formă sportivă foarte bună. Trebuie să apreciem și munca antrenorilor de portari de la cluburi, care dau portari naționalei în formă sportivă bună. Cum ar fi Ionuț Boșneag de la Astra Giurgiu sau Gabi Vasiliu de la UTA Arad. Vasiliu lucrează de 4-5 ani cu Iacob. Trebuie să recunoaștem că, indiferent cine va apăra, va avea o misiune foarte grea. E o mândrie să aperi poarta naționalei, dar este și o responsabilitate foarte mare.”, a spus Florin Țene, portivit Digi Sport.

Citește și Un fotbalist din Liga 1, interzis la naționala României! Motivul pentru care Rădoi nu vrea să mai audă de el