Albania a sărit în ajutorul Italiei. Premierul Edi Rama: „Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta”

Italia este extrem de afectată de pandemia de coronavirus, iar sistemul medical din „Cizmă” pare gata să se prăbușească în orice moment.

Singuri în lupta cu temutul virus, abandonați parcă de țările din Uniunea Europea, italienii au primit ajutor de la țări precum Cuba, Rusia, China.

Gestul care a impresionat însă cel mai mult a fost cel al Albaniei, care a decis să trimită un contingent de 30 de medici şi asistenţi, care să ajute sistemul de sănătate solicitat la maxim în această perioadă.

„Nu am văzut niciodată pe nimeni să câştige un război în apărare. Trebuie să ataci. Acesta e un adversar dur, trebuie să fim ca Milanul lui Sachi. Toată lumea se apără, toată lumea atacă.

Dacă nu joci ca o echipă, pierzi. Generaţia mea a trăit pe pielea ei perioadele întunecate ale dictaturii, dar şi duritatea mării când am părăsit blocul comunist şi am înotat spre America noastră: Italia.

Privind Italia rămasă singură a devenit din ce în ce mai jenant în fiecare zi. Membrii casei europene nu pot rămâne închişi fiecare în camera lui. […]

Nu mă aşteptam la o asemenea emoţie, dar este plăcută şi dă frisoane, ea derivă din suferinţa şi singurătatea italiană. O facem (n.r. ajutorul acordat Italiei) poate tocmai fiindcă suntem săraci. Am citit un comentariu al unui băiat din Sud: <<Albania mi-a amintit de tata, care mi-a zis: nu-i uita pe săraci. Când va fi nevoie doar ei te vor ajuta>>”, a explicat premierul Albaniei, Edi Rama, pentru Gazzetta dello Sport.

premierul-albaniei-Edi-Rama

Citește și ♦ Grozav şi Latovlevici, dați de afară de la Kisvarda! Ungurii îi acuză de iresponsabilitate