România riscă să piardă dreptul de a organiza EURO 2020, iar FRF ar putea fi dezafiliată de la FIFA şi UEFA. Avertismentul a fost lansat de Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă organizată la Casa Fotbalului.

Motivul este un proiect de lege iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului. MTS ar avea dreptul de a convoca la adunări generale toate federaţiile şi de a decide o parte din strategii, inclusiv cele financiare. Preşedintele Burleanu susţine că, momentan, a blocat proiectul în camera deputaţilor.

„Dacă s-ar adopta această modificare de legislaţie, am fi în rândul următoarelor ţări: Benin, Pakistan, Nigeria, Irak, Guatemala. EURO 2020 nu este în pericol că nu avem stadioane, este în pericol dacă vom avea parte de o asemenea modificare de legislaţie, asta ar duce la suspendarea FRF. Odată suspendată FRF, niciun club românesc nu ar putea să participe în competiţiile europene, nicio echipă naţională nu ar mai putea participa într-o competiţie oficială!” – a fost avertismentul preşedintelui FRF.

Burleanu a făcut referire la politicile FIFA şi UEFA de a nu accepta implicarea politicului în federaţiile naţionale afiliate.

Conferința de presă a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, după Adunarea Generalā Ordinară

Publicată de Federația Română de Fotbal pe Miercuri, 17 aprilie 2019