Reacție surprinzătoare despre Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii: „E aruncat într-un cazan care fierbe”

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este propunerea pentru conducerea Ministerului Sănătăţii, după ce Victor Costache şi-a dat demisia. Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu este sigur că Nelu Tătaru va reuși să gestioneze criza sanitară generată de pandemia de coronavirus.

Nelu Tătaru are 48 de ani și este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din decembrie 2019. Este medic chirurg şi a lucrat în trei spitale, fiind director general și apoi manager al Spitalului Municipal Huşi.

Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății după anunțul privind testarea bucureștenilor la COVID-19, o măsură fără acoperire logistică.

E un om admirabil, garantat curat, bag mâna în foc pentru el! Pentru mine nu e nicio surpriză că el a fost ales. Pentru ce situaţie traversăm, e o variantă ideală. Din păcate pentru el, contextul nu-l avantajează fiindcă va avea de gestionat ceva infernal, dar se va zbate. La el se munceşte cu ziua, nu cu ora, ceea ce cred că e nevoie acum în sistemul medical.

E, practic, aruncat într-un cazan imens, care fierbe şi tot fierbe şi dă şi pe dinafară. Cred că în momentele astea, dacă toţi medicii din România ar fi avut pe masă propunerea de a fi numiţi în locul lui Costache, 80% ar fi zis «Mai stau o mână». În momentele grele se văd caracterele şi Nelu Tătaru a demonstrat acest lucru.

Pe umerii lui e acum o responsabilitate enormă. Toată ţara arde la propriu, e o hăituială continuă, dar măcar ştim că avem pus un om impecabil. Sunt convins că va face exact lucrurile care trebuie făcute! Acesta e şi mesajul meu pentru oameni, de încredere în noul ministru al Sănătăţii“, a spus Adrian Porumboiu pentru GSP.