Acuzele grave care incriminează practicile din gimnastica feminină: “Am fost abuzată și cu mama mea în cameră!”

Cazurile mai multor sportive australiene care au căzut victime antrenorilor lor au ieșit abia acum la iveală. 

Comisia pentru Drepturile Omului din țara cangurilor aprezentat un raport din care reiese că mai multe gimnaste s-au aflat în aceastpă situație umilitoare în ultimele 4 decenii.  Dezvăluirile vin ca urmare a unei investigații declanșată de federația de la antipozi, inspirată de fapte similare petrecute în Statele Unite. Câteva dintre sportive au povestit întâmplările care le-au traumatizat în anii copilăriei.

“Am fost abuzată de un maseur în timp ce mă trata pentru o accidentare. Eu aveam vreo 8 sau 9 ani la acea vreme. Pe atunci, abuzul, sexul și reclamațiile erau noțiuni străine pentru mine. Acea persoană m-a abuzat în diferite feluri, de multe ori cu mama mea în cameră”, a fost una dintre depozițiile prezentate prin intermediul BBC.

abuzuri

Identitatea sportivelor care s-au hotărât să vorbească este ascunsă deocamdată, însă Federația Australiană de Gimnastică a ales să își ceară scuze pentru momentele umilitoare pin care au trecut gimnastele.

“Gimnastica Australiană își cere fără nicio rezervă scuze tuturor sportivelor, familiilor lor și membrilor acestora care au trecut printr-o formă de abuz în timpul participării la acest sport.

De asemenea, le mulțumim sportivelor și celorlalți membri ai comunității care s-au angajat în acest proces al amintirilor și au conștientizat curajul lor în a face așa ceva”, se arată în cmunicatul australienilor.

CITEȘTE ȘI –>> Sorana Cîrstea s-a retras de la Roma Open! Care a fost motivul