ULTIMA ORĂ | Un antrenor din Liga 1 a fost amenințat cu toporul de către finanțator

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 17 mai 2018, ora 15:29,
valeriu-iftime
valeriu-iftime

FC Botoșani a pierdut surprinzător pe teren propriu împotriva Concordiei Chiajna, scor 0-1, în etapa a 10-a din play-out-ul Ligii 1. După ce suporterii moldoveni i-au cerut demisia lui Costel Enache, finanțatorul Valeriu Iftime a avut o poziție extrem de dură la adresa jucătorilor și a antrenorului.

Concordia a jucat în inferioritate numerică din minutul 16, după eliminarea lui Bawab. Unicul gol al meciului a fost marcat de Paul Batin, în minutul 19.

Un meci precum cel de ieri nu aș vrea să mai văd și aș vrea să nu mai vadă nimeni. În primul rând pentru public. Dacă nu ai nevoie de trei puncte nu înseamnă să te bată Chiajna acasă în 10 oameni. Vorbesc de atitudine, de inspirația lui Costel. Toate au creat o angoasă și un spectacol urât și toți se întreabă dacă nu cumva aștia sunt vânduți nu știu cui. Normal că nu e așa, dar lipsa de inspirație a tuturor, atitudinea, ce să mai … Eu nu pot trăi în sistemul acesta. Orice facem, fotbalul e un spectacol. Te chinui ani de zile să aduci oameni la stadion și cu 2-3 meciuri de acest gen îi trimiți acasă și își mai și pun 100 de întrebări. Chiar nu-ți pasă deloc? Trebuie să-i oprim, să-i amendăm. Ca o amendă dată de CNA. Eu în niciun caz nu cred că a fost ceva suspect la mijloc, dar lipsa asta de atitudine dă ceva din spiritul nostru de români, de moldoveni, de provinciali„, a spus Iftime la DigiSport.

Finanțatorul botoșănenilor consideră că antrenorul Costel Enache este responsabil pentru lipsa de atitudine a jucătorilor.

Am ratat intrarea în play-off, dar s-a trecut peste asta, am ieșit din Cupă, nicio problemă, că nu câștigăm trofeul an de an, dar nu poți să te prezinți pe stadion și să mimezi fotbalul. Costel e vinovat aici. N-a făcut nimic să-i scoată din letargie. Fă o schimbare care să ne surprindă pe toți. Vreau să rămână în continuare Costel Enache antrenor. E important ce face în următoarele etape. Dacă pierdem cu Voluntari și cu Timișoara, îl scot fanii cu toporul din stadion„, a mai declarat Valeriu Iftime la DigiSport.

FC Botoșani se află pe locul al doilea în clasamentul play-out-ului Ligii 1, cu un avans de zece puncte față de echipele din zona retrogradării.

valeriu iftimefc botosaniplay-outliga 1costel enachebotoșani