Nicolae Dică: „Am făcut un joc bun. Ne menținem în lupta pentru câștigarea campionatului”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 15 mai 2018, ora 10:25,
Dica
Dica

FCSB a câștigat pe final meciul din deplasare cu CS U Craiova, scor 1-0, în etapa a 9-a din play-off-ul Ligii 1, iar antrenorul Nicolae Dică este încrezător că roș-albaștrii mai au șanse la câștigarea campionatului.

Filipe Teixeira a înscris în minutul 86 al partidei de pe arena „Ion Oblemenco”.

Important e că am reușit să câștigăm, că am făcut un joc bun, a fost un joc spectaculos, pe contre. Pe faza defensivă, le-am dat câteva oportunități de a marca celor de la Craiova. Au avut câteva contraatacuri periculoase, pentru că îi au pe cei trei în față – Gustavo, Mitriță, Băluță – de viteză. Important este că am reușit să trecem peste eșecul de la Iași, ne menținem în lupta pentru câștigarea campionatului. A fost o săptămână foarte grea, puțină lume mai credea în noi. Eu am crezut în șansele noastre, le-am spus asta și jucătorilor. Băieții au avut o atitudine foarte bună și merită felicitări„, a spus Dică la Digi Sport.

Tehnicianul bucureștenilor și-a justificat decizia de a nu-l titulariza pe Constantin Budescu împotriva formației craiovene.

Știam că cei de la Craiova sunt foarte agresivi în zona centrală. Jucând în acest sistem 3-4-3, pe faza ofensivă sunt o echipă foarte bună, care are o construcție bună. Trebuia să am un jucător în spatele lui Gnohere care să depună foarte mult efort, să coboare cu unul dintre mijlocașii centrali. Trebuia să am un al doilea vârf care să facă faza defensivă mult mai bine, să fie mai agresiv. De aceea am decis să joace Tănase„, a mai declarat Nicolae Dică.

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, CFR Cluj are un punct avans în fruntea clasamentului. Ardelenii au meci cu FC Viitorul, pe teren propriu, în timp ce FCSB joacă pe Arena Națională cu Astra Giurgiu.

cs u craiovaliga 1nicolae dicăfcsbconstantin budescudica