Gică Hagi, atac fără precedent la adresa lui Cosmin Contra. „Decide selecționerul lotul, nu? Sau poate fac alții cărțile”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 12 mai 2018, ora 12:07,
Hagi
Hagi

Selecționerul Cosmin Contra a anunțat lotul preliminar al echipei naționale pentru meciurile amicale cu Finlanda și Chile, iar Gică Hagi a lansat un atac furibund asupra fostului fundaș dreapta. ‘Regele’ este nemulțumit de faptul că Viitorul are un singur jucător convocat la reprezentativa de seniori.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău face parte din lotul ‘tricolorilor’, dar Gheorghe Hagi consideră că jucători precum Ianis Hagi, Cristi Ganea și Bogdan Țîru meritau să fie selecționați.

Viitorul nu poate să aibă jucători mulți la lot, pentru că anul trecut a fost campioana României, acum e pe locul trei. Viitorul nu are așa mare valoare. Cum să aducem jucători la echipa națională mare? Avem noi valoare? E prea valoroasă ca să putem să aspirăm noi să avem jucători convocați la naționala mare. Asta e, selecționerul face cărțile, dar trebuie să vă dea de gândit tuturor acest lucru. Dacă de aici poate să vină un singur jucător la națională, e dureros … dacă vorbim de perspectivă. 

 

Ianis are cele mai multe goluri şi cele mai multe pase de gol în 2018. De ce nu e la lot? Pentru că e băiatul meu, nu? O spune statistica, nu o spun eu. Cristi Ganea este cel mai bun fundaş stânga. De ce nu este la lot? Decide selecționerul, nu? Sau poate fac alții cărțile. Ați uitat de Țîru, domnilor? Ţîru e căpitanul echipelor naţionale la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul. Dă-i o şansă! Din păcate, asta e România. Noi suntem campionii României, Cosmine„, a spus Hagi la Telekom Sport, la finalul partidei FC Viitorul-CSM Poli Iași, scor 1-0.

Fostul decar al echipei naționale consideră că FC Viitorul are cel mai ridicat nivel de joc din Liga 1.

Cred că Viitorul, în momentul de față, joacă cel mai frumos fotbal. N-o zice nimeni, avem o echipă foarte tânără. În fiecare meci arată că ştie să atace, are tranziţie bună, domină foarte mult. Ianis s-a maturizat. N-avea ce experienţă să fie la Fiorentina, pentru că n-a jucat. Experienţă capătă la noi acum, că joacă meci de meci. La Fiorentina doar s-a antrenat. Creşte de la meci la meci şi, probabil, că va avea un viitor frumos„, a mai spus Gheorghe Hagi.

echipa nationalaviitorulianis hagicosmin contragica hagihagicristi ganea