Alexandru Pelici a intrat în istoria fotbalului românesc. „Nimeni nu ne dădea nicio șansă”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 10 mai 2018, ora 23:25,
alex-pelici
alex-pelici

Alexandru Pelici, antrenorul echipei FC Hermannstadt, a produs surpriza acestui an în fotbalul românesc. Sibienii s-au calificat în finala Cupei României, după ce au eliminat pe Gaz Metan Mediaș, deși nu au obținut încă promovarea în Liga 1.

FC Hermannstadt e prima echipă din Liga a 2-a calificată în finala Cupei României în ultimii 36 de ani. 

Plecând de la organizarea clubului, a tuturor lucrurilor care pot să creeze un climat propice performanţei, apoi muncă multă, modestie şi hărnicie. Astea sunt ingredientele succesului nostru. E un an frumos la Sibiu, o performanță mare. E istorie deja, am ajuns în finala Cupei României cu o echipă din Liga a 2-a. O echipă din Sibiu nu a ajuns niciodată în finala Cupei. Ştiam că vom avea ocazii şi am speculat erorile din apărarea lor. Fotbalul ne-a arătat că se poate orice. Nimeni nu ne dădea nicio şansă, nici când am picat cu Voluntari, câștigătoarea Cupei și a Supercupei. Ce să mai vorbim de Steaua? Ne vom juca şansa şi în faţa Craiovei. Pornim cu şansa a doua, e o echipă care s-a luptat la titlu. Sperăm să avem fanii lângă noi. Cu siguranţă, Craiova îi va avea„, a spus Pelici după meci pentru Digi Sport.

FC Hermannstadt s-a calificat în finala Cupei României, după a învins Gaz Metan Mediaș în ambele manșe ale semifinalei. La Mediaș, sibienii s-au impus cu 3-2, după 1-0 în meciul tur.

FC Hermannstadt le-a mai eliminat din Cupa României pe FC Voluntari, FCSB și Juventus București.

CS U Craiova și FC Hermannstadt vor disputa finala Cupei României pe 27 mai, pe Arena Națională din București.

Sibienii sunt foarte aproape de promovarea în Liga 1. Cu cinci etape înainte de final, au un avans de 14 puncte față de echipa de pe locul trei, Chindia Târgoviște.

Hermannstadtalexandru pelicifinalagaz metan mediașcupa romaniei