Simona Halep are regrete după înfrângerea cu Pliskova. „Aș fi putut să schimb niște lucruri”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 10 mai 2018, ora 18:48,
Halep-Madrid
Halep-Madrid

Simona Halep a întrerupt parcursul excelent în turneul de la Madrid, după înfrângerea în fața cehoaicei Karolina Pliskova, scor 4-6, 3-6. Liderul clasamentului WTA recunoaște că a prins o zi neinspirată și că ar fi putut să-și ajusteze jocul pentru a avansa în semifinalele competiției pe zgură. 

Halep (26 de ani) a încheiat cursa pentru câștigarea celui de-al treilea trofeu consecutiv la Madrid chiar de ziua onomastică. Simona avea un bilanț de șase victorii și o înfrângere în partidele împotriva Karolinei Pliskova.

Am început meciul foarte bine. Am jucat un game foarte prost la 2-0, am greşit nişte mingi uşoare, apoi făcut şi o dublă greşeală. Cred că a reintrat în meci în momentul acela. A dat numai linii, numai neţuri, m-au demoralizat un pic aceste lucruri în setul doi. Dar e meritul ei, a jucat foarte bine azi. Nu spun că am jucat la nivelul meu maxim, dar și ea a jucat bine, poate din cauza aceasta n-am reușit să-mi fac jocul. Aş fi putut să schimb nişte lucruri în timpul meciului. A venit şi Darren să îmi explice, dar nu am fost capabilă de acest lucru astăzi. Am încercat, dar nu a mers. Data viitoare va fi mai bine cu siguranţă„, a spus Halep pentru Digi Sport.

Deși Simona nu avea cum să piardă prima poziție în ierarhia mondială la finele turneului de la Madrid, constănțeanca a simțit o presiune uriașă.

Presiune pot spune că a fost. Am câştigat de două ori, dar e un lucru foarte greu să câştigi un turneu de trei ori la rând. Nu pot spune că m-am gândit la asta prea mult. Azi am fost mai încordată, dar rămâne turneul meu de suflet„, a mai declarat Halep.

Rezumatul meciului

Următoarea destinație – Roma

Pentru Simona Halep urmează turneul de categorie Premier 5 de la Roma, tot pe zgură, în perioada 14-20 mai și dotat cu premii totale în valoare de 3.351.720 de dolari.

În 2017, constănțeanca a pierdut finala jucată împotriva ucrainencei Elina Svitolina, scor 6-4, 5-7, 1-6.

wtaHalepkarolina pliskovasimona halepmadrid