Simona Halep, într-o formă de excepție la Madrid. „Am jucat la un nivel ridicat. Serviciul este mai bun”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 08 mai 2018, ora 18:19,
Halep-Madrid
Halep-Madrid

Simona Halep a câștigat neașteptat de ușor partida cu belgianca Elise Mertens și a avansat în optimile turneului Premier Mandatory de la Madrid, pe care l-a câștigat în ultimele două ediții. Românca este mulțumită de jocul prestat și consideră că și-a îmbunătățit vizibil serviciul.

A fost un meci foarte bun, am jucat la un nivel ridicat, mai ales în primul set. Știam că [Elise Mertens] este o jucătoare foarte dificilă, are o încredere foarte mare, a câștigat deja două turnee pe zgură în acest an. M-am simțit bine și consider că nivelul jocului a fost ridicat. Cu siguranță, serviciul meu este mult mai bun, chiar mai puternic. Am progresat la mai multe chestii, chiar și scurta din setul doi a fost foarte importantă. Într-un moment de presiune, am reușit să pun o scurtă și am câștigat punctul. Încerc să dezvolt mult mai mult jocul meu, dar în timpul meciului e mai greu să o fac, pentru că presiunea e mare. Dar încerc să am un joc cât mai complex„, a spus Halep, după meci, pentru Digi Sport.

Elise Mertens a echilibrat jocul la mijlocul setului secund, dar Simona a salvat trei mingi de break, apoi a închis partida la cea de-a cincea minge de meci.

A fost un pic de tensiune pe final, am avut destul de multe mingi de meci și n-am reușit să termin meciul. Și ea a jucat fără nicio emoție spre final, a dat câteva linii, mi-a dat mingile acelea înalte, iar eu am greșit cu forehand-ul de vreo trei ori. M-am supărat un pic, dar mă bucur mult că am reușit să stau concentrată și să nu renunț la acel game„, a mai declarat Simona Halep.

Următoarea adversară a liderului clasamentului mondial WTA va fi Krystina Pliskova din Cehia, aflată pe locul 94 WTA. Constănțeanca a câștigat cele două întâlniri directe, cea mai recentă în acest an la Indian Wells, scor 6-4, 6-4.

Am jucat anul trecut aici contra ei, n-a fost deloc ușor. Dacă am câștigat, înseamnă că sunt capabilă s-o fac și de data asta. Însă va fi un meci dificil, servește bine, dă bine cu dreapta. Va trebui să o fac să alerge cât mai mult și să lovesc rapid, așa cum am început și meciul de astăzi„, a mai spus Halep pentru Digi Sport.

Halepoptimikrystina pliskovasimona halepmadridwtaElise Mertens