Stoican jubilează după victoria cu FCSB. „Am demonstrat cine este Iașiul. Jucăm din pasiune”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 08 mai 2018, ora 00:10,
Flavius Stoican
Flavius Stoican

Flavius Stoican a reușit prima victorie pe teren propriu în play-off, chiar împotriva unei formații care se luptă pentru câștigarea campionatului, FCSB. Antrenorul lui CSM Poli Iași este mulțumit de atitudinea jucătorilor săi și este convins că moldovenii pot învinge orice echipă din Liga 1.

Deși Poli Iași a jucat în inferioritate numerică din minutul 74, după eliminarea lui Kamer Qaka, atacantul Andrei Cristea a înscris golul victoriei în minutul 89.

În această seară, am demonstrat că putem să ne batem de la egal la egal cu echipele mari ale campionatului. Desigur, n-am avut o continuitate în rezultate … și până acum jocul nostru a plăcut ochiului, dar n-am avut șansă în multe momente. Astăzi, am demonstrat cine este Iașiul, cine suntem noi, banca tehnică, cine sunt jucătorii, care nu au salarii foarte mari, dar joacă din pasiune. Sigur, după muncă, vrem și o parte financiară mai bună. Dar niciodată nu am pus banii pe primul loc.

Sincer, mă mulțumeam cu un egal după acea eliminare, dar în mintea mea voiam să câștigăm. Ca dovadă, nu am scos un atacant și m-am gândit că pe contraatac putem să-i surprindem. Ne-a ieșit astăzi, am avut șansă, pentru că Steaua ne domina în acel moment„, a spus Stoican, la finalul partidei, pentru Digi Sport.

Tehnicianul ieșenilor s-a referit și la speculațiile potrivit cărora FCSB va avea un meci ușor la Iași, împotriva ultimei clasate din play-off.

Simt că cei de la CFR Cluj se bucură. Până acum, au aruncat pe piață anumite vorbe, dar sunt convins că au făcut-o din cauza presiunii care este acolo, pentru că s-au investit foarte mulți bani, sunt jucători cu salarii foarte mari. Noi ne-am gândit să jucăm și să demonstrăm că nu suntem cu nimic mai prejos decât cei de la Steaua„, a mai declarat Flavius Stoican.

Primă de 20.000 de euro

Stoican a anunțat că se așteaptă la îmbunătățirea situației financiare a clubului, întrucât are obiective importante în sezonul viitor al Ligii 1.

Primele erau 10.000 (de euro) la egal, 20.000 la victorie. Împărțiți la 30 de oameni. Nu știu cât e, acum mi-e greu să calculez. Am bătut Steaua, este lucrul cel mai important. Nicio echipă din play-off nu a reușit lucrul acesta. Când jucătorii sunt foarte atenți, când există o motivație, se vede acest lucru pe teren. Acum, mi-aș dori ca viitorul nostru să arate mult mai roz. Sunt jucători care au oferte din partea cluburilor cu un potențial financiar mai mare. Eu vreau să-i țin pentru că aș vrea multe de la campionatul următor„, a precizat Stoican la Digi Sport.

poli iasifcsbstoicanplay offflavius stoicanliga 1