Burleanu vrea să schimbe radical formatul Ligii 1. Stimulent pentru play-out

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 07 mai 2018, ora 18:59,
burleanu
burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat că doreşte ca numărul echipelor din Liga 1 să crească de la 14 la 16 începând cu sezonul 2019-2020. Burleanu a subliniat că este necesară introducerea unei mize sportive pentru echipele din play-out.

Cu siguranță, proiectul Federației rămâne același, cu 16 echipe la nivelul Ligii 1. Să putem face acest lucru posibil din sezonul 2019-2020, astfel încât din sezonul precedent să avem patru echipe din Liga a 2-a care vor promova direct și o a cincea echipă la baraj. Va fi tot un sistem play-off/play-out, este un sistem bun, care trebuie continuat. Audiențele TV pentru play-off sunt mai mari, numărul de spectatori este în creștere„, a spus Burleanu în cadrul unei conferințe de presă.

Meci de baraj play-off/play-out pentru Europa League

Președintele FRF consideră că formatul competițional privind play-out-ul Ligii 1 este deficitar, fiind necesară introducerea unui stimulent de performanță.

Unde lucrurile nu funcționează bine și trebuie intervenit este la play-out-ul competiției. Avem această situație în care echipele se bat mai degrabă pentru evitarea retrogradării. Două echipe din fruntea clasamentului joacă doar pentru a-şi promova jucătorii, nu au o miză sportivă, fiindcă nu se premiază campioana play-out-ului. Este acest model pe care îl avem în vedere astăzi, în ceea ce privește sistemul competițional din Danemarca, Belgia și Bulgaria, în care există o punte de legătură între play-out și play-off, astfel încât cea mai bună echipă din play-out să dea un meci de baraj pe terenul ultimei echipe din play-off calificate în Europa League. Prin urmare, câștigătoarea acestui meci de baraj va merge în Europa League. E un model pe care îl analizăm, pentru a da o miză sportivă și echipelor din play-out„, a mai declarat Răzvan Burleanu.

liga 1play-outfrfformatburleanuplay offechiperazvan burleanu