FOTO, VIDEO | Dan Alexa, purtat pe brațe de fani după promovarea istorică a Dunării Călărași în Liga 1

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 06 mai 2018, ora 12:11,
Alexa5
Alexa5

Dunărea Călărași a promovat în Liga 1 pentru prima dată în istoria clubului. La finalul meciului de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, scor 3-1, în etapa 33 a Ligii a 2-a, spectatorii au invadat terenul de joc, iar antrenorul Dan Alexa a fost purtat pe brațe de către jucători și fani.

Dunărea Călărași a avut un parcurs senzațional în acest sezon. În afara celor 11 victorii consecutive, echipa lui Dan Alexa a pierdut doar două meciuri în tot campionatul (ultima înfrângere datează din 19 august 2017, 1-2 cu Hermannstadt).

A fost un sezon greu, dar frumos. A fost un parcurs senzațional, este o performanță istorică nu doar pentru Călărași, ci și pentru mine. Atunci când am preluat echipa, nimeni nu ne dădea nicio șansă, chiar lumea se gândea să ne salvăm de la retrogradare. Îmi felicit jucătorii, felicit conducerea. Am avut foarte multă liniște, s-a muncit bine, am intrat în istoria acestui oraș, județ. Liga 1 este un alt nivel, este mult mai greu. Vom încerca să nu retrogradăm în primul an. Am creionat deja un plan„, a spus Dan Alexa după obținerea promovării în Liga 1.

Cu 30 de meciuri consecutive fără înfrângere în Liga a 2-a pe banca tehnică a Dunării, Dan Alexa a bifat a treia promovare ca antrenor în Liga 1, după cele cu Rapid și Poli Timișoara.

Dunărea Călărași are cel mai bun atac din Liga a 2-a, cu 68 de goluri înscrise, și a doua cea mai bună apărare – 22 de goluri primite. În plus, atacantul Valentin Marius Alexandru este golgheterul campionatului, cu 22 de reușite.

Dunărea Călărași evoluează pe Stadionul “Ion Comșa” din Complexul Sportiv al Tineretului, arenă cu o capacitate de 14.000 de locuri. La finalul lunii martie, preşedintele Dunării Călărași, Florentin Brişan, a anunțat că Primăria a predat baza sportivă Consiliului Judeţean pentru modernizare.

liga 1alexapromovaredunarea calarasiliga 2dan alexa