Zvonko Sundovski revine în orașul unde a scris istorie

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 04 mai 2018, ora 13:07,
stanescu-zvonko-sundovski
stanescu-zvonko-sundovski

După despărțirea de Sandu Iacob, echipa de handbal HC Dobrogea Sud are un alt antrenor, prezentat oficial în această săptămână. Zvonko Sundovski se întoarce după trei ani la Constanța.

Este antrenorul cu care fosta grupare HCM a reușit cel mai bun sezon din istorie (2012-2013): eventul campionat – cupă, Supercupa României și Final Four-ul Cupei EHF de la Berlin. Zvonko Sundovski a semnat un contract valabil până în 2020 și îl va avea ca secund pe Marko Isakovic.

„L-am dorit pe Zvonko Sundovski încă de la înființarea HC Dobrogea Sud, iar acum iată că am reușit să-l aducem. În acest sezon nu ne mai putem clasa în campionat decât maxim pe locul cinci. În stagiunea viitoare vizăm parcursuri foarte bune în campionat (în care situarea pe podium e realizabilă), Cupa României și Cupa EHF.

Am avut și acum un an foarte bun, cu două trofee majore câștigate. S-a uitat însă foarte repede câștigarea Cupei. Locul 5 în Liga Națională nu ar fi unul de care să ne bucurăm, dar nici dezamăgitor nu ar fi, țînând cont de valoarea campionatului”, a spus Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud.

„M-am întors la Constanța pentru a face iar performanță. Ne propunem tot timpul locul întâi și o clasare cât mai sus în cupele europene. Lotul e foarte bun și poate obține mai mult ca acum”, a declarat Zvonko Sundovski.

HC Dobrogea Sud a operat și trei transferuri, înregimentându-i pe Viachaslav Saldatsenka (portar), Irakli Chikovani (inter stânga) și Marius Mocanu (pivot). Echipa s-a despărțit de portarul Dane Sijan și de pivotul Dragoș Soare.