Ultimele informații despre noul stadion Dinamo. Câte locuri va avea

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 02 mai 2018, ora 11:33,

Compania Națională de Investiții (CNI) a publicat ultimele informații despre proiectul privind construirea noului stadion al Clubului Sportiv Dinamo. Capacitatea arenei va fi de 18.000 de locuri.

Planul de demolare și construcție a stadionului din zona Șoseaua Ștefan cel Mare a fost întârziat de controversa privind dreptul de proprietate al lui Nicolae Badea în Parcul Sportiv Dinamo.

„Conform temei de proiectare transmisă de beneficiar, capacitatea noului stadion va fi de 18.000 de locuri. Au fost clarificate aspectele de natură juridică privind amplasamentul propus de Clubul Sportiv Dinamo şi a fost introdus un nou amplasament pe lista sinteză a subprogramului Complexuri sportive.

A fost demarată procedura de achiziţie publică pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate. După finalizarea acestora şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici va fi demarată procedura de achiziţie publică pentru execuţia de lucrări”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Investiţii.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, într-o emisiune televizată, că Guvernul va finaliza trei stadioane în vederea Euro 2020 – Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf. Proiectul de dezvoltare mai include și noul stadion Steaua din Complexul Ghencea.

Bucureștiul, alături de alte 12 orașe mari din Europa, a fost selectat să găzduiască trei meciuri din faza grupelor și o partidă din optimile de finală ale Campionatului European din 2020.

proiectstadioncompania națională de investițiidinamocni