5 MOTIVE pentru care meciul din Cupă e decisiv pentru Dinamo!

Dacă la începutul sezonului se vorbea de un proiect măreț ce urma să readucă gruparea din Ștefan cel Mare spre gloria de odinioară și implicit spre al 19-lea titlu, acum, până și accederea în playoff pare o misiune imposibilă.

Cu antrenori schimbați ca pe șosete, 20 de goluri încasate și doar 13 marcate, Dinamo se află la sfârșitul turului pe loc de baraj și o despart 7 puncte de ultimul loc ce asigură prezența pe podium.

Iar criza pune Dinamo într-o postură absolut jenantă: ca rezultatul meciului din Cupa României cu Miercurea Ciuc, echipă din liga a treia, să fie incert și deosebit de important.

5 motive pentru care AFK Csikszereda – Dinamo e decisiv pentru echipa lui Rednic:

  • Cupa României e ca o barcă de salvare pentru Dinamoviști. O victorie i-ar duce pe elevii lui Rednic în sferturile competiției. Iar clubul din Ștefan cel Mare se poate concentra pe Cupă, în situația în care a parcursul din campionat este modest.
  • Competițiile europene par o fantezie chiar și pentru cei mai fanatici suporteri, iar singura modalitate prin care Dinamo poate accede în Europa este cucerirea trofeului.
  • Câștigarea meciului nu i-ar împăca pe suporterii dezlănțuiți la adresa jucătorilor, dar, cel puțin, nu ar agrava situația și așa explozivă! Fanii dinamoviști i-au apostrofat pe elevii lui Rednic la Chiajna și au blocat ieșirea autocarului din stadion, după disputarea partidei. Un eșec în fața unei echipe de nivelul celei din Miercurea Ciuc ar fi inacceptabil.
  • Moralul unei echipe se construiește în timp, iar o victorie, chiar și cu Csikszereda, ar trezi echipa din Ștefan cel Mare si ar mobiliza-o pentru un retur de campionat în care alb-roșii au nevoie de motivație.
  • Meciul este la fel de important și pentru Mircea Rednic. Eliminarea ar fi de neconceput pentru experimentatul tehnician venit ca salvator al lui Dinamo, după ce Florin Bratu și Claudiu Niculescu au fost dați afară în decurs de numai două săptămâni.