EXCLUSIV | Se știe deja campioana Ligii 1? Surse: Echipa lui Gigi Becali va fi spulberată de CFR Cluj

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 26 aprilie 2018, ora 11:55,
cfr main
cfr main

Grupul de interese din spatele CFR Cluj a făcut totul pentru a se asigura că echipa lui Gigi Becali va fi spulberată în derby-ul de duminică, potrivit unor surse realitateasportiva.net. Același grup de interese de la Cluj ar fi influențat și realegerea lui Burleanu în fruntea FRF.

Patronul neoficial al echipei CFR Cluj pare să fie Neluțu Varga, deși aceasta neagă public acest lucru. Cu toate acestea implicarea sa este extrem de vizibilă în activitatea echipei. Potrivit GSP, acesta vorbește zilnic cu antrenorul echipei Dan Petrescu și cu Marian Copilu, omul său din conducerea clubului.

Potrivit surselor realitateasportiva.net, Neluțu Varga defilează, în permanență, alături de omul de afaceri german Abris Lelbach, care face afaceri de ceva vreme în România și care ar putea fi omul cu banii din spatele echipei CFR Cluj.

Primul contact al germanului cu România nu a fost foarte plăcut. Acesta s-a lovit de influența ,,Grupului de la Cluj” în fruntea căruia se află fostul vicepremier Vasile Dîncu.

De ceva vreme, ”Grupul de la Cluj” manifestă, însă,  o reală deschidere față de binomul Varga – Lelbach. Toate aceste ițe și complicități conduc la ideea că ,,Grupul de la Cluj” a făcut deja jocurile pentru ca CFR Cluj să câștige derby-ul cu FCSB.

Potrivit unor surse realitateasportiva.net, același grup a influențat și realegerea lui Burleanu în fruntea FRF. Pentru ca legătura cu FRF să fie mai trainică,  Vasile Dâncu va fi nașul de cununie al lui Burleanu, potrivit surselor citate de realitateasportiva.net.

 

Dragnea, ”patron spiritual” la CFR Cluj

Jurnalista Denise Rifai l-a numit pe Dragnea drept „patron spiritual”, în asociere cu o filieră germană. Această apropiere dintre Dragnea şi CFR Cluj ar data din 2014. După retragerea lui Arpad Paszkany de la formaţia ardeleană, s-au ridicat multe semne de întrebare asupra identităţii celui care deţine pachetul majoritar de acţiuni la CFR Cluj.

Acum, oficial, Marius Băgăcean este patronul echipei CFR Cluj, în timp ce Gigi Becali susține că de fapt clubul din Gruia ar fi condus din umbră de Ion Varga, un alt afacerist clujean.

„Am auzit că pe patronul de la CFR îl cheamă Neluţu Varga. Nu ştiu nimic despre el, doar că e un om de afaceri din Cluj. Probabil el nu vrea să iasă în faţă pentru că nu are un renume prea bun. Nu ştiu la ce se referă lumea când spune asta.

Paszkany s-a dus la Neluţu Varga aşa cum a venit şi la mine. El a băgat bani pentru că avea. De exemplu, dacă anul ăsta CFR nu câştigă titlul, nu intră în Liga Campionilor şi nu îşi scoate banii, o să vedeţi că Neluţu Varga pleacă. Nu-l cunosc, nu ştiu ce caracter e şi nu ştiu ce vrea să facă. Dar dacă un om a facut bani, nu-i prost. Iar Neluţu Varga e băiat deştept. La final o să tragă linie, câţi bani a dat, câţi a scos şi ce perspective are. Meme îl cunoaşte şi mi-a zis că e băiat deştept”,  declara Gigi Becali.

În acest sezon, CFR Cluj a fost la un moment dat cotată cu prima şansă la titlu în Liga 1. Formaţia antrenată de Dan Petrescu ocupă locul 2 în play-off, cu 40 de puncte, la 2 puncte de FCSB. Ardelenii au făcut investiţii masive, vara trecută, tocmai pentru a câştiga campionatul. L-au adus antrenor pe Dan Petrescu, un tehnician scump, dar au transferat şi jucători cărora le-au dat salarii mari. În această iarnă, l-au adus pe Alex Ioniţă de la Astra, contra sumei de 1 milion de euro, un fotbalist pe care şi l-au permis să-l trimită la echipa secundă.

„Nu pot să spun chiar tot, sunt informaţii care există. Oamenii credeau că dumnevoastră, Liviu Dragnea, sunteţi rapidist. 2014, 2016 sunt ani în care dumneavoastră v-aţi arătat interesul nu pentru echipa Rapid. Vedem că din când în cand purtaţi o cravată vişinie…din păcate. Pentru Rapid, da, va continua să rămână culoarea care contează, echipa Rapid este cea care poartă culoarea vişinie. Noi suntem cu roşu, un roşu al Realităţii TV, nu al PSD, iar dumveavoastră domnului preşedinte Liviu Dragnea sunteţi cu CFR Cluj. CFR Cluj vă spune ceva? Anul 2014 vă spune ceva? Anul 2016 vă spune ceva? O filieră germană vă spune ceva? Patronul spiritual al cui sunteţi dumneavoastră, domnului preşedinte Liviu Dragnea?”, a afirmat Denise Rifai la Realitatea TV.

gigi becaliLPFfotbalnelutu vargacfr clujfcsbgrupul de la clujliga 1