Mulțescu, arogant după victoria cu Craiova: Am vrut să văd dacă știu și eu să antrenez sistemul italienesc 3-4-3

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 24 aprilie 2018, ora 00:09,
FOTBAL:CSU CRAIOVA – CONFERINTA DE PRESA (9.06.2016)
FOTBAL:CSU CRAIOVA – CONFERINTA DE PRESA (9.06.2016)

Gheorghe Mulțescu a adus prima victorie pentru Astra Giurgiu în play-off-ul Ligii 1, după 1-0 pe teren propriu cu CS U Craiova. Antrenorul în vârstă de 66 de ani a decis să folosească același sistem precum italianul Devis Mangia, 3-4-3.

Un meci pe care l-am avut sub control marea majoritate a timpului, i-am blocat foarte bine. Ca o paranteză, am vrut să văd dacă știu și eu să antrenez foarte bine sistemul italienesc 3-4-3 și uite că mi-a ieșit destul de bine, pe alocuri chiar foarte bine. Cred că am făcut o partidă exactă, am avut disciplină de joc, le-am blocat construcția și i-am obligat să joace cu pase lungi. Am avut și o tranziție pozitivă foarte bună, am plecat în viteză spre poartă și am avut ocazii, am avut penalty„, a spus Mulțescu, după meci, la DigiSport.

Întrebat dacă a fost un factor important faptul că a antrenat CS U Craiova în perioada 2016-2017, Mulțescu a răspuns: „A contat și asta, că i-am pregătit pe jucători pentru calitățile și deficiențele adversarilor direcți. Dar a contat foarte mult că i-am urmărit, am văzut ce joacă și am reușit să-i contracarez„.

Patronul Ioan Niculae a promis o primă pentru victorie

Tehnicianul Astrei a dezvăluit că patronul formației giurgiuvene a venit la vestiar după meci și a anunțat că va acorda un bonus financiar pentru primul succes din play-off-ul Ligii 1.

Patronul a venit la noi în vestiar, m-a felicitat pentru ziua mea, i-a felicitat pe jucători și a discutat o problemă financiară. Patronul a fost entuziasmat de toate ingredientele meciului, a fost fericit pentru că am jucat ofensiv. […] Contractul meu e până în vară, după aceea vedem. Am obiective să jucăm frumos și să câștigăm puncte cât mai multe. Fiecare loc mai sus (în clasament) înseamnă bani. În plus, trebuie să dau șansă tinerilor, oricum făceam asta„, a mai spus Gheorghe Mulțescu pentru sursa citată.

În etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1, Astra Giurgiu a învins CS U Craiova grație reușitei japonezului Takayuki Seto din minutul 79.

Astraliga 1play offmulțescucraiova