3 august, data limită pentru finalul sezonului! Când se va juca din nou în Liga 1

Emilian Hulubei a dezvăluit care sunt planurile FRF cu privire la actualul sezon din Liga 1. Preşedintele AFAN a vorbit şi despre data la care competiţia s-ar putea relua în România. 

Membru în Comitetul Executiv al FRF, Hulubei spune că intenţia cluburilor, Federaţiei şi Ligii este ca sezonul în curs să fie încheiat pe teren!

“FIFA şi toate confederaţiile au stabilit că întrecerile interne trebuie terminate pe teren. 3 august ar fi o dată limită pentru încheierea sezonului. La noi va fi încă o lună situaţie de urgenţă, după care am putea termina campionatul. Dacă sezonul s-ar relua undeva pe data de 13 iunie, până pe 3 august s-ar putea juca toate etapele, cel puţin în playoff. Şi în playout s-ar putea disputa câteva etape intermediare. Rămâne de văzut ce sistem va fi adoptat la Liga a 2-a şi Liga a 3-a” – a explicat Hulubei la Digi Sport.

Belgia este singura ţară care a declarat sezonul închis din cauza pandemiei de coronavirus. Club Brugge, care avea 15 puncte avans în fruntea clasamentului, a fost declarată campioană.

În Liga 1, CFR Cluj este lider în clasamentul din playoff, cu un avantaj de patru puncte faţă de FCSB şi Universitatea Craiova.

Sezonul s-a întrerupt chiar înaintea derby-ului din Gruia, CFR Cluj – FCSB.

Spynews.ro