Unul dintre golgheterii fotbalului european renunță la echipa națională

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 17 aprilie 2018, ora 21:00,
bas dost
bas dost

Bas Dost, atacantul celor de la Sporting Lisabona, a anunțat că se retrage de la echipa națională.

În vârstă de 28 de ani, Dost a înscris 32 de goluri și a oferit 6 pase decisive în cele 43 de apariții din acest sezon, în toate competițiile.

Pentru „Portocala mecanică”, atacantul de 1,96 metri a bifat 18 apariții și a reușit un singur gol.

În recenta pauză internațională, Bas Dost a început ca titular meciul amical cu Anglia, pierdut de Olanda cu 1-0, la 23 martie. Peste trei zile, a fost rezervă neutilizată în victoria batavilor cu Portugalia, scor 3-0.

Am suprimat sentimentul de a înceta [cu fotbalul internațional] de foarte mult timp. Faptul că m-am simțit foarte rău timp de o săptămână [după recenta pauză internațională] a fost factorul decisiv. Nu mi-a mers bine cu naționala Olandei, nu știu din ce motiv. Am ajuns în momentul în care să spun <Mi-a ajuns!>. Pur și simplu nu a funcționat„, a spus Dost, într-un interviu pentru publicația Algemeen Dagblad.

Ronald Koeman, numit în funcția de selecționer în data de 6 februarie, s-a declarat dezamăgit de anunțul lui Dost și a subliniat că era pregătit să-i ofere șanse atacantului de la Sporting.

Bas mi-a transmis personal decizia și am înțeles că este un lucru bun pentru el. Îmi pare rău că se retrage. Cu siguranță vedeam un rol pentru el la naționala Olandei. Când am început ca selecționer, am spus că aș dori să folosesc primele patru meciuri internaționale pentru a încerca jucători și metode de joc … în sensul că multe lucruri sunt încă deschise. Dar respect decizia pe care a luat-o Bas, pentru că înțeleg că a avut acest sentiment de ceva timp„, a spus Koeman.

În clasamentul celor mai buni marcatori din Europa în acest sezon, în toate competițiile, Bas Dost se află pe locul 9. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 41 de goluri), Mohamed Salah (Liverpool, 40 de goluri) și Lionel Messi (Barcelona, 39 de goluri) se află pe podium în această privință.

olandaronald koemandostretragerenationalabas dost