2021, anul maturităţii pentru Simona Halep! Ce spun francezii că se va întâmpla cu numărul 2 WTA în noul sezon

halep roma

Simona Halep a avut un sezon de tenis destul de bun în 2020, după ce a reuşit să câştige trei titluri.

Numărul 2 WTA s-a impus în turneele de la Dubai, Praga şi Roma într-un an în care pandemia de coronavirus a pus stop în toate competiţiile sportive.

SimonaHalep

În 2021 francezii consideră că Simona Halep va avea parte de un ,,an al maturităţii”, mai ales că va împlini vârsta de 31 de ani. Asta este părerea jurnaliştilor de la Tennis World, care îi dedică un articol întreg jucătoarei din România, amintind şi de parcursul lui Halep din 2020.

,,Anul său a fost pozitiv, în ciuda a tot, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv pentru coronavirus. La ce ne putem aștepta de la ea în anul 2021? Simona, încărcată cu o forță mentală considerabilă, atinge acum vârful maturității sale mentale, fizice, tehnice și tactice.

halep 5

Experiența, înfrângerile dureroase și victoriile dulci i-au dat doza de experiență care le lipsește multor jucători tineri, chiar și campionilor de Grand Slam.

Citeşte şi Tehnicianul revelației din Serie A ar antrena în Liga I: “Mi-ar face plăcere să vin în România”

O experiență care poate fi decisivă în cele mai delicate momente ale sezonului. Un sezon care, dacă totul merge bine, va fi lung, inclusiv Jocurile Olimpice. Un sezon care va cere sportivilor să înțeleagă și când este timpul să se odihnească si să spună Nu unui turneu.”, mai scriu francezii despre Simona Halep.

halep1 1

Sursa menţionată mai remarcă şi calităţile lui Halep, care îi permit să abordeze orice turneu din postura de favorită, mai ales la competiţii precum Roland Garros sau Australian Open.

Francezii mai reamintesc de o declaraţie a Simonei Halep din 2014, an care i-a schimbat viaţa, după ce a pierdut prima finală de la Roland Garros în faţa Mariei Sharapova.

halep roma

Acum, numărul 2 WTA se pregăteşte de plecarea în Australia, unde va sta mai întâi 14 zile în carantină, înainte de a debuta la primul turneu de Grand Slam al anului 2021, Australian Open.

Competiţia se va desfăşura în perioada 8-21 februarie, după ce a tot fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

simona-halep-tenis-wta-australian-open-2

Citeşte şi Ionuț Radu, rezervă eternă la Inter. De ce i-au scăzut șansele să evolueze la “nerazzurri”